KRISTNE er den mest forfulgte religiøse gruppe i verden

Af Dorthe Ullemose

KRISTNE er den mest forfulgte religiøse gruppe i verden, og særligt i Mellemøsten og visse diktaturstater er presset på kristne massivt. Kirker bliver ødelagt og kristne bliver slået ihjel i muslimske lande. I Mellemøsten er de kristne ved at forsvinde, og i mange dele af verden må kristne skjule deres tro.
Faktisk udgør kristne 75 pct. af verdens religiøse forfulgte og på verdensplan bliver 300 millioner kristne forfulgt og chikaneret. Det fremgår af en rapport fra den pavelige stiftelse Aid to Church.

Kampen imod forfølgelse af kristne burde være en kernesag for politikerne i Folketinget.
Derfor glæder det mig meget, at regeringen vil arbejde for forfulgte kristne og andre religiøse minoriteter i FN’s menneskerettighedsråd, som Danmark netop er blevet medlem af for første gang.
Menneskerettighedsrådet har aldrig haft forfulgte kristne på dagsordenen, men det vil Danmark nu have fokus på. Det er lidt af en drejning for et råd, der er kendt for hellere at ville kritisere Israel, Europa og USA end Mellemøsten. Det er derfor indlysende, at årsagen til at forfulgte kristne ikke har været på dagsordenen tidligere skyldes, at disse forbrydelser sker i muslimske lande.

Selvom Danmark er et lille land, så håber jeg, at vi kan gøre en forskel gennem vores medlemskab i menneskerettighedsrådet. Der bør gribes ind og vedtages resolutioner i de lande, der forbryder sig mod kristne.