Stort tillykke til borgmester Bo Hansen

Af Dorthe Ullemose

Stort tillykke til borgmester Bo Hansen  for at lokke andre partier med til, at kaste om sig med penge vi ikke har til endnu et prestige projekt i midtbyen.

Denne gang på torvet i form af en skøjtebane, velvidende at flere kommuner lukker og slukker skøjtebaner fordi driftsomkostningerne er for høje og, at der er alt for mange skader.

 

Lad mig lige minde om, at vi lige har stået overfor besparelser i kommunen på 100 millioner, hvor hver sten blev vendt – og alle områder stod for. Der blev fyret rigtig mange ansatte som sidder derhjemme og har svært ved, at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk. Vores landområder har stået for skud så selv en teletaxa til Åbyskov på sølle 200.000 blev sparet væk – selv en livredder i Christiansminde til 36.000 blev der ikke råd til.

 

Men pludselig – vupti….så har et flertal i byrådet igen  åbnet op for budgettet for, at smide rundt med millioner af kroner til projekter der er dyrere fremadrettet i drift end de koster at købe.

 

Det er klart at Socialdemokratiet har haft meget travlt med, at få skabt liv på torvet fordi det nu har stået gabende tomt i lang tid – man var hurtig til at få bilerne væk fra torvet uden man havde tænkt hvad der skulle være i stedet.

 

Så tillykke til borgmesteren – hans mission er lykkes med at få partier til, at genåbne kassen –  vel og mærke de partier som ikke ønskede bilerne væk fra torvet. Men jeg tror du BO Hansen får meget svært ved at se borgerne i øjenene når du lige har sparet 100 millioner på alle velfærdsområder – og så nu vil kaste millioner efter en skøjtebane.

 

De partier som så har støttet op om det her projekt – hvad har de så fået til gengæld ?

 

Ja de har som lokkemad  fået en lidt penge til forebyggelse af rygproblemer og  styrkelse af SSP arbejde.

 

Gode projekter som vi alle kunne blive enige om alligevel.

 

Men det største fodtryk de Borgerlige partiet har fået for, at støtte Bo Hansen er massiv kritik fra Torvehandlerne, som de har skyllet ud med badevandet!

 

Hvordan hænger det sammen for de partiet der profilere sig som erhvervsvenlige og de partier der ønsker at værne om landområderne ?

 

Dansk Folkeparti vil gerne være med til at samarbejde om at skabe liv på torvet, men det skal ikke være for kommunale kroner – fordi dem har vi ingen af.

 

Men til byrådsmødet i tirsdag mistede Bo Hansen grebet og hans projekt smuldrede.

 

Skøjtebane-projektet blev udskudt til efter sommerferien.

 

Dette på grund af urent trav i forhold til processen med, at lave lokumsaftaler med nogen og ikke andre partier – og på grund af at Venstre fik kolde fødder og trak i nødbremsen hvilket de skal have ros for.

 

Uanset hvad der bliver besluttet til august så kan vi i Dansk Folkeparti ikke støtte en aftale om, at bruge flere penge til prestige projekter i midtbyen.

 

Det er en hån mod de mennesker og institutioner som har lige har stået for skud i en 100 millioners sparerunde.

 

Dansk Folkeparti sagde til kommunalvalget, at vi ikke ville bruge penge på prestige-projekter før der igen blev penge i kassen og det har vi tænkt os at leve op til.